Έτος
Κατηγορία
post-image

Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στις 5 Ιουλίου 2018 το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ), ένα καινοτόμο επιχειρησιακό εργαλείο της περιβαλλοντικής πολιτικής. Σκοπός του είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, του χρόνου και του κόστους των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ εμπεριέχει το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με την περιβαλλοντική επίδοση ενός έργου ή μίας δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο  μπορούν να καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία ενός έργου, όπως ο Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ), η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), η Ανανέωση ή/και Τροποποίηση ΑΕΠΟ, ο Φάκελος Συμμόρφωσης Τελικού Σχεδιασμού, η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) κ.α.

Η διαδικτυακή πύλη του ΗΠΜ είναι προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://eprm.ypen.gr

Για τη διευκόλυνση των χρηστών θα λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης (HelpDesk) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση help.eprm@prv.ypeka.gr και τηλεφωνικά στα 210 6417806 και 210 – 6417714.